RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як потрапити в магазин і на пошту, якщо не можна виходити з дому: пояснення для пенсіонерів

У Кабінеті міністрів порадили одиноким людям у віці понад 60 років сидіти вдома і звертатися до соціальних працівників, які повинні забезпечити придбання і доставку продуктів харчування і ліків.

Коронавірусом заражено понад 1,3 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Офіційне роз'яснення з цього приводу опубліковано на сайті Кабміну.

В урядовому повідомленні людям віком понад 60 років радять перебувати вдома і обмежити коло спілкування тільки тими особами, з якими вони спільно проживають. Одиноким людям поважного віку дозволено відвідувати магазини, аптеки та інші місця торгівлі, розташовані на відстані не більш ніж 2 кілометри від місця самоізоляції. При цьому вони повинні дотримуватися масочного режиму і мати при собі посвідчення особи державного зразка.

Крім того, в Кабміні радять таким людям звертатися в Управління (відділ) соціального захисту населення за місцем проживання.

"Уряд доручив обласним державним адміністраціям вжити додаткових заходів для виявлення та обслуговування одиноких осіб, які перебувають на самоізоляції, і організувати належний соціальний супровід. Це, зокрема, стосується придбання та доставки продуктів харчування та ліків соціальними працівниками", - сказано в повідомленні.

Оплачувати житлово-комунальні послуги пенсіонерам радять через існуючі онлайн сервіси або у листоноші при отриманні пенсії, або замовивши відповідну послугу, зокрема, телефоном.

"У найближчі дні Урядом буде прийнято рішення про можливість оплати житлово-комунальних послуг через уповноважені банки та Укрпошту. Громадяни, які отримують пенсії та грошову допомогу через банківські установи, зможуть дистанційно сплачувати спожиті житлово-комунальні послуги. Для цього вони повинні зареєструється в системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на "гарячу" лінію банку", - пообіцяли в Кабміні.

Літніх людей, яким адресовано це повідомлення, попередили, що контроль за дотриманням режиму карантину здійснюють структурні підрозділи МВС.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в рамках посилення карантину через коронавируса, людям на самоізоляції, про яких нікому подбати, дозволено виходити в масках за продуктами і ліками не більше ніж на 2 кілометри від будинку.