RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Проблеми з "предметом розкоші": мережі підірвав пост волонтера про допомогу повіям

Відома волонтер Аліна Сарнатська звернулася із закликом допомогти грошима "жінкам в секс-роботі", адже під час карантину вони залишилися без заробітків.

Коронавірусом заражено понад 1,3 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це Аліна Сарнатська написала в Facebook.

Вона пише, що багато хто з секс-робітниць опинився в складній ситуації - без грошей і без житла. Майже всі вони сидять без роботи до кінця карантину, багато хто опинився в повній бідності.

"Ми намагаємося вирішити цю проблему різними способами, але зараз особливо гостро стоїть питання забезпечення жінок масками і антисептиками. Маски внаслідок великого попиту і спекуляцій перетворилися на предмет розкоші, а вийти без них на вулицю ці жінки не можуть", - пише волонтер.

Вона просить пожертвувати грошей, на які вона купить багаторазові маски і антисептики для відправки секс-працівницям в Черкаси, Полтаву і Кривий Ріг.

"Я була в секс-роботі і впевнена - якби тоді трапилася така епідемія, я б не померла - але мені було б дуже важко захистити своє здоров'я без допомоги і підтримки", - додала Сарнатська.

Волонтер пообіцяла через два дня з моменту публікації прохання закрити збір грошей, замовити маски і антисептики, відправити їх конкретним жінкам, після чого відзвітувати на Facebook чеками.

При цьому прохання про допомогу секс-працівницям отримало широкий резонанс в мережі - публікацією поділилися понад сто користувачів, під нею залишили майже 1000 коментарів.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що за два тижні на боротьбу з поширенням коронавірусу був витрачений майже мільярд гривень.