RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У ВООЗ займуться вивченням кішок для створення вакцини від коронавірусу: цікаві подробиці

Всесвітня організація охорони здоров'я вивчить передачу коронавірусу між людьми та тваринами.

Коронавірусом заражено 1,5 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє TJournal.

Організацію зацікавило дослідження, опубліковане раніше в журналі Science. Це дослідження показало, що Сovid-19 можуть заразитися кішки і тхори.

Тепер головною метою є визначити, які тварини уразливі до вірусу, щоб їх можна було використовувати для тестування вакцин.

На думку голови факультету мікробіології з Університету Монаша (Мельбурн, Австралія), професора Стівена Тернера, вірус швидше за все поширився від кажанів до людини.

Доказів того, що домашні тварини можуть бути розповсюджувачами інфекції серед людей, поки немає. Однак вчені встановили, що кішки можуть заражати одна одну повітряно-крапельним шляхом.

У тхорів вірус був виявлений в верхніх дихальних шляхах, але у них він не викликав серйозних захворювань. Тести показали, що собаки рідше заражаються вірусом, а у свиней, курей і качок не виявили будь-якого штаму вірусу.

Ці дані підтверджують рекомендацію про те, що люди, які захворіли на Covid-19, повинні дистанціюватися не лише від інших членів сім'ї, а й від домашніх тварин. Епідеміологи ВООЗ не вірять, що тварини грають роль в передачі хвороби, але вважають, що вони можуть заразитися від людини.

Фахівці Британської ветеринарної асоціації порадили людям, зараженим Covid-19, не випускати своїх домашніх улюбленців на вулицю. Вважається, що вірус може знаходитися, серед іншого, на шерсті домашніх тварин.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені змогли з'ясувати, які тварини є найбільш вразливими до коронавірусу.