RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Коли Україна відновить авіасполучення: в "Борисполі" озвучили сумний прогноз

Пасажирські авіаперевезення з великою ймовірністю будуть запущені лише з другої половини року.

Про це заявив гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін в коментарі "Обозревателю".

Він зазначив, що аеропорт функціонує і готовий обслуговувати комерційні рейси в будь-який момент і уточнив, що деякі авіакомпанії хотіли б відновити роботу з кінця червня. У той же час частина з компаній-перевізників виступають за відновлення перельотів з вересня-жовтня або навіть з зимової навігації.

"Оптимістично налаштовані авіаперевізники поставили продажі на Київ на травень, хтось планує кінець червня, хтось - вересень-жовтень, ще хтось - з зимової навігації, а дехто каже, що повноцінно перевезення можуть відновиться тільки з початком літньої навігації вже з 2021 року. Хто з них буде правий - не знаю. Ми для себе виробляємо різні сценарії та вивчаємо готовність і до найоптимістичніших, і до самих песимістичних. Аеропорт працює і зараз, обслуговуючи авіакомпанії вантажних рейсів. Як тільки наш уряд і країни Шенгенської зони знімуть міграційні обмеження для пасажирських перевезень - ми готові до роботи", - повідомив керівник аеропорту.

Як повідомляв "Апостроф", в середині березня великі українські авіакомпанії зупинили пасажирське авіасполучення з іншими країнами на виконання рішення РНБО для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.