RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україні електронні паспорти визнали офіційними документами: де їх можна використовувати

Кабмін електронні паспорти наділив такою ж юридичною силою, якою наділені аналогічні паперові документи.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"У нас добрі новини - уряд схвалив постанову про електронні паспорти в додатку "Дія". Відтепер паспорти в смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових документів", - заявив він.

Він додав, що зараз понад 17 тисяч українців тестують е-паспорта, а вже на наступному тижні вони будуть доступні в кожному мобільному додатку "Дія".

Паспорт в смартфоні, пояснює урядовець, дозволить не носити з собою ID-карти і вилучення з неї. Ті громадяни, які не мають ID-карти, можуть внести в додаток оцифрований закордонний біометричний паспорт, також засвідчує особу. Він надає такі ж права і можливості, що і паперовий документ, чинний всередині країни.

Федоров також зазначив, що українців з біометричними закордонними паспортами значно більше, ніж власників ID-карт. Тобто е-паспортом зможуть користуватися більше громадян.

Віце-прем'єр уточнив, що в умовах карантину це стає особливо актуальним, адже е-паспорта можна буде використовувати для посвідчення особи, якщо зупинить поліція. А також на пошті, під час отримання посилок і листів, в магазинах при купівлі алкоголю або тютюну для підтвердження повноліття і в інших ситуаціях.

По завершенні карантину, додав Федоров, також можна буде користуватися е-паспортами під час поїздок подорожей залізничним або повітряним транспортом, а також в медичних закладах і банківських установах і під час отримання адміністративних послуг.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що незабаром українцям доведеться їздити в країни Європейського Союзу за новими правилами: для в'їзду в Шенгенську зону необхідно буде пройти додаткову перевірку в рамках системи під назвою ETIAS.