RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

В Україну прибуває Благодатний вогонь

Народний депутат України Вадим Новинський повідомив, що чартерний авіарейс, спрямований з благословення Блаженнішого митрополита Київського і Всієї України Онуфрія в Єрусалим за Благодатним Вогнем, вилетів з Ізраїлю і знаходиться на шляху до столичного аеропорту "Бориспіль".

Про це він повідомив у Facebook.

"Щороку у Велику Суботу віруючі всіх православних Церков світу чекають біля Гробу Господнього сходження Благодатного Вогню, як звістку про Воскресіння Христа. Цього року з благословення Блаженнішого митрополита Онуфрія і в сприянні з Українською Православною Церквою ми з Божою поміччю організували доставку Благодатного Вогню з Єрусалима в Київ", - повідомив Новинський.

Архієреї Української Православної Церкви єпископ Баришівський Віктор (Коцаба) і єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій (Пилипчук) разом з членом Наглядової ради Благодійного Фонду Вадима Новинського в честь Покрова Пресвятої Богородиці, генеральним директором "Смарт-Холдингу" Олексієм Пертіним супроводжують Благодатний Вогонь в Україні, сказано в повідомленні.

За словами Вадима Новинського, увечері 18 квітня представники єпархій УПЦ візьмуть його, щоб привезти в усі обласні та районні центри, в усі парафії Церкви. Лампада з Благодатним Вогнем буде в Свято-Воскресенському (Афганському) храмі Києва, там вжито заходів безпеки, щоб роздача Вогню відбувалася з дотриманням безпечної дистанції між віруючими.

"Ми зустрічаємо Благодатний Вогонь з вірою в те, що Господь захистить нас і нашу країну, а Божа Благодать принесе нам мир і зцілить всі наші розколи, і духовні, і політичні. Разом з Церквою ми молимося про зміцнення нашого духу під час сьогоднішніх випробувань і про зцілення наших співгромадян від епідемії. Нехай Благодатний Вогонь зігріє наші душі і наповнить любов'ю серця. Вітаю нас усіх з найбільшим і радісним святом, зі Світлим Христовим Воскресінням!", - сказав Вадим Новинський.