RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У скільки обходиться лікування хворих на коронавірус в Україні: названо суми

Вартість лікування від коронавирусної інфекції в лікарнях України варіюється від 300 до 10 000 гривень на пацієнта за добу.

Коронавірус вбив в Європі понад 100 тис. осіб: як змінюється ситуація в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє ТСН.

"Лікування дуже різне. Вартість лікування залежить від стану пацієнта, від тяжкості перебігу захворювання, від тактики, яку вибирає той чи інший лікар, та чи інша клініка, і від прихильності пацієнта до сприйняття того лікування, яке призначається. Насправді 80% пацієнтів, хворих коронавірусом, не потребують стаціонарного лікування. А з тих 20-30% пацієнтів, які зараз в Україні госпіталізують, вони потребують інтенсивної терапії. Тому діапазон лікування залежить від цього. Приблизно від 300 до 10 тисяч гривень в день йде на лікування одного пацієнта в різних лікарнях в України", - цитує видання слова заступника міністра охорони здоров'я Ірини Микичак.

Вона також пояснила, що вартість лікування залежить від стану пацієнтів. За її словами, близько 20-30% тих, хто знаходиться в лікарнях з коронавірусом, вимагають інтенсивної терапії. Фінансування стаціонарного лікування беруть на себе держава і меценати.

"Держава бере на себе лікування через медичну субвенцію. А вже за квітень це лікування буде профінансовано відповідним пакетом програми медичних гарантій Національної служби здоров'я України. Безсумнівно, що до цього додаються і місцеві бюджети, долучаються благодійні фонди, меценати, за що ми дуже вдячні всім, хто сьогодні бореться з епідемією, хто підтримує наших медиків", - сказала заступник міністра.

Детальніше про боротьбу з коронавірусом в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Коронавірус циркулюватиме щонайменше до кінця року - лікар-інфекціоніст.