RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У МОЗ зробили важливу заяву про пом'якшення карантину: куди можна буде ходити

Карантин в Україні планується продовжити до 12 травня, однак при цьому в Міністерстві охорони здоров'я планують пом'якшити його умови і дозволити відвідування деяких об'єктів.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Про це на брифінгу заявив глава МОЗ Максим Степанов.

"На найближче засідання уряду МОЗ виноситиме постанову про продовження дії карантину. Продовжувати ми збираємося до 12 травня. Це продовження викликано нашим рівнем захворюваності, який є, і тієї небезпекою, яку несе коронавірусна хвороба. У той же час Міністерство охорони здоров'я буде пропонувати відповідні пом'якшення карантинних заходів", - сказав міністр.

Як приклад можливих пом'якшень Степанов назвав дозвіл відвідування парків, музеїв і бібліотек.

"Що це саме буде? Наприклад, прогулянки парками, але вони будуть дуже чітко обмежені за кількістю осіб, в плані засобів індивідуального захисту. І дуже чіткі критерії будуть виставлені в цій постанові. Також ми будемо пропонувати відкриття для відвідування музеїв, бібліотек, але також з чіткими обмеженнями по дистанції, засобів індивідуального захисту, по термоскрінінгу на вході в певний заклад", - додав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", в Кабінеті міністрів України планують продовжити карантин через нові дати піку захворювання на коронавірус.