RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Скасування карантину можна не чекати? Шмигаль збентежив українців прогнозом на два роки

Світ наступні два роки житиме в умовах боротьби з коронавірусом.

Британія вже говорить про карантин до 2021 року: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів виданню "РБК-Україна".

"Світ змінився. І сумнівів ні у кого немає, що ми будемо жити в нових умовах. Ми всі повинні дотримуватися масочного режиму, дотримуватися певних правил дезінфекції, ми всі повинні дотримуватися соціальної дистанції, визначених правил поведінки в транспорті, в громадських місцях, в магазинах, і так далі. Тобто це цілий ряд речей, з якими ми повинні навчитися жити щодня. Так як, наприклад, ми чистимо зуби щодня, ми повинні навчитися жити з цим. За розрахунками Всесвітньої організації охорони здоров'я, щонайменше наступні два роки", - зазначив він.

За словами політика, наступні роки ми будемо жити в умовах протистояння цій хворобі та збереження життя і здоров'я наших людей.

"Всі країни, які успішно подолали перший пік захворюваності, сьогодні стоять на порозі наступних піків, в тому числі в Китаї є повторні хвилі. І в інших країнах, які ніби як першу хвилю пройшли і начебто вже її подолали, сьогодні вже спостерігають за початком другої хвилі захворюваності. Тому ілюзії, що Україні вдалося утримати першу хвилю і що все в порядку, немає. Потрібно вчитися жити в нових умовах", - підкреслив Шмигаль.

Він зазначив, що поки невідомо, наскільки потужними будуть піки захворюваності в Україні. Тому карантин буде продовжено, але деякі заходи пом'якшать.

"Ті заходи, які ми впровадили, непопулярні і досить жорсткі, але вони дають свій результат. На жаль, не всі свідомо до цього підходять, тому, за розрахунками Національної Академії наук України, які були отримані нещодавно, очікуються ще два піки захворюваності. Один, орієнтовно, це кінець квітня і, орієнтовно, між 3 і 8 травня", - сказав прем'єр.

Він уточнив, що карантин можуть вводити не по всій країні, а в окремих населених пунктах.

"Система охорони здоров'я зараз завантажена хворими коронавірусом менш ніж на 10%. Це ми йдемо по так званому позитивному сценарію. Але це не означає, що у нас цього року не буде піків і спалахів. В цілому світ в цьому році коронавірус не здолає, і нам в будь-якому випадку доведеться жити в умовах вже нового світу і нових соціальних обмежень. Наприклад, ризик-орієнтованих умов, коли будемо вводити карантинні обмеження в окремих містах, селах або областях", - підкреслив Денис Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів, коли в Україні почне працювати громадський транспорт і знову літатимуть літаки, що дозволить українцям спланувати відпустку.