RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Люди масово вмирають, тестів немає: спливли моторошні деталі про спалах коронавірусу в Білорусі, фото

У Столбцях (Білорусь) масово вмирають люди, а всі відділення районної лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 і пневмонією.

Європа починає тестувати вакцину: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Спалах в цьому районі настільки інтенсивний, що пацієнтів переводять в інші райони.

Столбці знаходяться в 70 кілометрах від столиці. Ситуація в райцентрі, де проживає близько 17 тисяч осіб, вважається однією з найгостріших в Мінській області.

Минулого тижня головний лікар районної лікарні Світлана Хлєбка повідомила, що на базі її установи була відкрита лікарня на 134 місця. Однак, оскільки кількість хворих пневмонією не зменшується, пацієнтів доводиться перевозити до лікарень в сусідніх районах.

Напередодні ввечері в лікарні був зафіксований антирекорд - 5 осіб померли від пневмонії і COVID-19. Ще одна людина померла в лікарні в Слуцьку.

"Хтось помирає кожен день. Зазвичай один або два. Три дні тому троє померли. Але з вівторка по середу цілих п'ять. Три жінки і двоє чоловіків. Нестаріючі люди - від 53 до 65 років. Це відбувається занадто рано", - сказав медичний працівник районної лікарні.

Всі палати заповнені хворими на пневмонію. Зараз у відділенні інтенсивної терапії їх чотири, а не два. Пристрої штучної вентиляції легенів доставили з Мінська.

Але є велика проблема з тестами. Зробити їх, навіть з симптомами, дуже складно. Деякі чекають тиждень, поки лікарня погодиться взяти мазок.

У свідоцтвах про смерть лікарі записують пневмонію або інші супутні хронічні захворювання.

"Але лікарі кажуть, що є реальна причина, - говорить один з лікарів - 52-річний інженер з однією з компаній помер вчора ввечері. Так що у нього були і COVID-19, і пневмонія ".

У середу в Столбцях відбулося не менше чотирьох похоронів в закритих трунах. На сьогоднішній день тільки одне з похоронних агентств запланувало шість таких похоронів.

Сьогодні в місті ховають жінку, яка померла з позитивним тестом на COVID-19. Захворювання підтвердив третій тест, перші два були негативними. Прощання відбулося в церкві в Столбцях.

Тільки три людини були допущені на панахиду. Інша частина родини спостерігала за похоронами з кладовища. Родичі повідомили, що вона перебувала під апаратом ШВЛ протягом двох тижнів.

"Принаймні, той факт, що вона боролася за життя так довго, говорить про те, що вона була сильною жінкою", - сказав один з родичів.

Нагадаємо, докладніше про ситуацію з коронавірусом в Білорусі читайте в матеріалі "Апострофа": Лукашенко може передати владу жінці, у нього є дві кандидатки - білоруський бізнесмен.