RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Багато хто не виживе після карантину: названо серйозну проблему в роботі стоматологів в Україні

В роботі стоматологів в Україні після карантину можуть виникнути серйозні проблеми.

Про це повідомляють "Вєсті".

"Що стосується стоматології, то багато представників цієї галузі взагалі можуть не вийти на роботу навіть після закінчення карантину. Справа в тому, що крім самого карантину галузь підкосив другий етап медичної реформи", - зазначає видання.

За словами віце-президента Асоціації стоматологів України Олександра Вахненко, в першу чергу мова йде про комунальні стоматологічні кабінети, які надають послуги соціально незахищеним верствам населення.

"Згідно з тарифами Нацслужби здоров'я, оплата одного стоматологічного відвідування тепер становить 9,19 грн. Який стоматолог укладе договір з НСЗУ на компенсацію його діяльності за такі гроші? Якщо врахувати, що стоматологи через особливості роботи є одними з найбільш схильних до інфекцій категорій, то відповідь очевидна", - сказав він.

Вахненко додав, що елітні стоматологічні кабінети виживуть, а для інших це може виявитися проблематичним.

"Для того щоб зберегти стоматологію, потрібні програми підтримки пацієнтів. Люди повинні мати можливість отримати допомогу хоча б в крайніх випадках. Але зараз ми не маємо уяви, як галузь буде виходити з карантину і чи зможе взагалі це зробити", - сказав віце -президента Асоціації стоматологів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше зубний лікар розповів про те, як лікує військових ЗСУ.