RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Через карантин батько не може повернутися з ОАЕ в Україну на похорон маленької дочки: фото

Громадянин України Рустам Гаджієв шукає можливість під час карантину прилетіти з Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) на батьківщину, щоб попрощатися з померлою донькою.

Справжня "битва" ще попереду: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

Його малолітня дочка Єва померла ще 21 квітня через кишкову інфекцію, яка дуже швидко поширилася по організму і вразила всі органи.

Вбитому горем батькові довелося пережити ще один стрес. Через карантинних обмежень він не може потрапити на похорон своєї дочки.

"Якщо ви думаєте, що мертва дитина це найстрашніше, це не так. Страшно, що ти не можеш до неї приїхати. Не можеш втішити вбиту горем жінку", - написа Рустам

Єдина можливість для Гаджиєва потрапити в Україну - прилетіти до Мінська і звідти добиратися додому на автомобілі. Однак, він не впевнений, що Білорусь його прийме, а Україна дозволить в'їзд, тому попросив гарантій, затегавши при цьому українське посольство в Білорусі, Офіс президента України і міністерство закордонних справ.

"У мене немає ілюзій, що мені хтось щось винен, я не прошу грошей або безкоштовний квиток. Я купив квитки, але вже два рейси з ОАЕ скасували - на 25.04 і 28.04. Я прошу!!! Благаю!!! Будь ласка, допоможіть, потрапити в Україну. Я готовий пішки йти, будь-які можливості підійдуть. Допоможіть, будь ласка, попрощатися з моєї Євою ", - написав Гаджієв.

У коментарях до цього посту міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив, що зараз українські громадяни можуть планувати маршрут на батьківщину через територію Білорусі.

"Я підтверджую, що між Україною і Білоруссю діє угода про транзитний пропуск наших громадян", - написав він

Як повідомляв "Апостроф", щоб допомогти громадянину Ізраїлю під час пандемії коронавируса зустрітися зі своїм 6-річним сином, якому в столиці Білорусі відмовили в посадці на літак, влада його країни пішли на неординарні заходи.