RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Під Києвом Ахметов добудовує шикарний особняк: фото, зняті з висоти

У мережі опубліковано знімки величезного маєтку поруч з українською столицею, який належить українському олігарху Рінату Ахметову.

Відповідні знімки опублікував на своїй Facebook-сторінці народний депутат VIII скликання Ігор Луценко.

"Так живе найуспішніший український бізнесмен - будується, розвивається. Гуляє власним парком, може собі дозволити", - підписав опубліковані знімки колишній нардеп.

За приблизними підрахунками, маєток Ахметова займає площу близько 25-30 гектарів. У документах розкішний палац на цій території позначений як "заклад охорони здоров'я та соціальної допомоги". До речі, Межигір'я Януковича теж було оформлене як "культурно-оздоровчий центр", щоб економити на платежах до бюджету - "рекреаційні" землі мають одну з найнижчих нормативних оцінок.

Коментатори під постом Ігоря Луценка розповіли про деякі подробиці будівництва. Згадується залізобетонний паркан, висотою 8 метрів, справжній спа-центр всередині, що складається з басейну, джакузі і декількох видів бань. Маєток прикрашають мармурові скульптури, басейн оброблений золотим форсунками і сходами.

З чуток, які розповідають робітники на будівництві, від головної будівлі йде підземний тунель під ставком в гостьовий будинок. Крім того, кажуть, що для забезпечення електрикою Ахметов побудував собі окрему лінію вартістю 160-180 млн грн, яка передбачає чотири генератори і акумулятори в підземному бункері.

Ігор Луценко також написав, що навколо маєтку працюють "глушилки", що створюють перешкоди для мобільного зв'язку і польотів дронів. Однак, незважаючи на це активістам вдалося провести аерозйомку.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в рейтингу найбагатших людей світу Forbes український мільярдер Рінат Ахметов займає 875 місце. Його статок оцінюється в $ 2,4 млрд.