RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Як українці "вириваються" на заробітки в Європу, незважаючи на карантин: спливли деталі

Щоб потрапити на роботу в країни Європи, українські заробітчани готові платити в два рази більше за транспортні послуги.

Про це повідомляє видання Gazeta.ua

Українці шукають способи потрапити на заробітки в країнах Європи, перетинаючи білоруський і польський кордон.

Як розповіла виданню вінничанка Вікторія, щоб дістатися до Фінляндії, вона їхала через Білорусь.

"Заїхала до Мінська, а далі літаком до Гельсінкі. Дорога обійшлася в 300 євро. Тоді як прямий рейс коштував би вдвічі дешевше. Скрізь на кордонах контролювали температуру і перевіряли наявність масок", - розповіла вона.

За словами заробітчанки, українці, які теж прибули на збір полуниці, розповідають, що в'їжджали через Польщу. Для цього вони користувалися послугами приватних перевізників, яких знаходять через соціальні мережі.

Щоб потрапити до Польщі українців везуть зі Львова до польського кордону, там пасажирів пересаджують на легковий автомобіль, на якому проходять митний контроль, після чого знову сідають в автобус. Вартість такого проїзду через польський кордон - 430 злотих (2 768 грн). При цьому бажані віза і запрошення від роботодавців.

"Я працював у Німеччині на будівництві за польською візою. Зараз планую туди ж повернутися. За 2 місяці карантину гроші скінчилися. Звичайно, що раніше міг заїхати до Варшави за 600 гривень, а зараз дорога стала дорожчою, зате за 2 тижні після карантину матиму роботу ", - пояснив виданню будівельник Сергій.

Як повідомляв "Апостроф", в Польщі побоюються настання катастрофи в аграрній сфері без забезпечення доступу в країну сезонних робітників з України.