RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Донбасі попрощалися з загиблими під час вибуху Героєм України: фото

22 травня в Луганській області пройшла церемонія прощання з загиблим на Донбасі Героєм України Сергієм Губановим.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, командир батальйону "Луганськ-1" отримав несумісні з життям травми під час підриву невідомого вибухового пристрою в околицях фронтового села Трьохізбенка. Український військовий помер в лікарні.

Відомо, що Сергій ще на початку війни покинув окуповану територію Луганської області, щоб служити українській армії.

"Справжній командир, надійний товариш, патріот. Він завжди був на передовій, в гарячих точках. Весь бойовий шлях полковника Губанова - це справжній військовий подвиг. До останнього дня свого життя Сергій боровся за свободу Батьківщини проти підлого агресора, який несе смерть і руйнування рідної Луганщини. І загинув, виконуючи свій обов'язок офіцера та українця", - заявив міністр МВС Арсен Аваков.

Він зазначив, що 22 травня Україна вшановує пам'ять загиблого бійця. Також міністр висловив щирі співчуття рідним і близьким Сергія.

Відзначають, що в Луганській області п'ятницю, 22 травня, оголошено Днем жалоби через трагічну загибель Сергія Губанова.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер, 21 травня, президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" командиру батальйону "Луганськ-1" полковнику поліції Сергію Губанову, який загинув на Донбасі.