RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Коли повноцінно запрацюють кафе і ресторани і що чекає на дитячі табори: роз'яснення МОЗ

Кафе і ресторани в Україні зможуть повернутися до повноцінної роботи не раніше 10 червня за умови позитивного розвитку протиепідемічної ситуації.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Якщо ми говоримо про кафе і ресторани, зараз можлива робота відкритих терас. Крім того, робота на винос. Те що стосується повноцінної роботи ресторанів і кафе, це, можливо, починаючи з 10 червня. Ми з розумінням ставимося до прохань наших підприємців. Але епідеміологічна ситуація в Україні не дозволяє повноцінного відкриття цих закладів", - зазначив він.

Також Степанов торкнувся роботи дитячих літніх таборів та санаторіїв, що особливо актуально напередодні літа. За його словами, це стане можливим тільки на останньому етапі виходу країни з карантину через коронавірус.

"Тому що для нас дуже важливо, щоб ризик інфікування був мінімальним, особливо коли ми говоримо про наших дітей", - наголосив він, додавши, що в будь-якому випадку робота таборів і санаторіїв більше не зможе бути такою, як раніше, і буде мати певні обмеження.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні з 1 червня буде введений черговий етап послаблення карантинних обмежень, який передбачає відкриття спортзалів і фітнес-центрів і можливість відвідування освітніх занять в групах не більше 10 осіб. Крім того запустять залізничний транспорт і міжобласні пасажирські автобусні перевезення.