RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Скандал з будівництвом казарм для ЗСУ: фото і дані про масштабні обшуки

Трьом керівникам підприємств при будівництві казарм для ЗСУ повідомлено про підозру за фактом розтрати майна.

Про це повідомляють на сайті Офісу генерального прокурора.

В ході розслідування з'ясувалося, що керівники підприємств привласнювали і заволодівали державним майном шляхом зловживання службовим становищем та службовим обов'язком. Вони привласнили 12 мільйонів бюджетних грошей за допомогою завищення вартості та обсягів виконаних робіт. Також вони підробляли офіційні документи, які стали підставою для перерахування квартирно-експлуатаційними управліннями ЗСУ грошових коштів.

В рамках розслідування в різних областях провели 17 обшуків. Вилучено документи та майно, на які потім накладуть арешт.

Загалом у даній справі про розкрадання при виконанні програми з будівництва казарм для військовослужбовців до кримінальної відповідальності вже притягнуто 13 осіб. Державі завдано матеріальних збитків на суму близько 46 мільйонів гривень. Щоб відшкодувати їх накладено арешт на рухоме і нерухоме майно винних осіб, рахунки підприємств, а також заявлено позови.

Нагадаємо, згідно з введеною в 2017 році державною програмою будівництва, планувалося побудувати 184 казарми поліпшеного планування для 23 тисяч військовослужбовців. Зараз завершено будівництво половини казарм.

Як повідомляв "Апостроф", в Збройних силах України спалахнув скандал через директиву Генштабу та Міноборони про майбутні масові скорочення і звільнення.