RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Здійснюйте їх мрії: Зеленський зворушливо привітав українців з Днем захисту дітей

1 червня в світі відзначають День захисту дітей, і президент України Володимир Зеленський закликав українців бути супергероями для своїх дітей.

Вітання опубліковано в Telegram-каналі глави держави.

Він запропонував українцям задуматися, чи достатньо дорослі роблять для свого майбутнього - дітей і закликав частіше говорити їм "Ти - найталановитіший!", "Ти найрозумніша і найкрасивіша!", "Ти все зможеш!", "Ти - моя гордість! ".

Зеленський додав, що фундаментальним правом кожної дитини є право на щасливе дитинство. Він підкреслив, що це - не тільки про дитячу освіту і здоров'я, безпеку та розвиток, дозвілля та відпочинок. Це і радісні дитячі очі. Це дитяча посмішка. Це приємні спогади про найкращий період життя.

"Будемо для наших дітей супергероями! І для цього не обов'язково потрібне вміння літати або проходити крізь стіни. Нашої суперсилою можуть бути порядність і чесність, повага і толерантність, добрі слова та добрі справи. Знаходьте якомога більше часу для дітей. Здійснюйте їх мрії. Іноді це так просто. Вислухайте їх. Іноді це так потрібно. просто міцно обійміть їх і скажіть: "Я тебе люблю". Іноді це найважливіше ", - пише президент.

Він також згадав дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, для кого держава повинна бути для них джерелом турботи і опіки.

"У цей день я хочу окремо подякувати всім, хто працює з дітьми. Це педагоги і соціальні працівники, дитячі лікарі, правозахисники і психологи, благодійники та меценати, дитячі художники, письменники, музиканти, аніматори та багато інших. Я впевнений, що День захисту дітей - це не лише 1 червня. Це повинно бути кожен день нашого життя. І давайте пам'ятати, що чужих дітей не буває", - резюмував Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", співачка Джамала нагадала про День захисту дітей серією милих знімків з маленькими шанувальниками. В день, коли дорослим розповідають про права дітей на освіту, свободу думки і захист від насильства, співачка поділилася своєю мрією.