RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Крим "з'їдає жага": окупанти зробили заяву про неминучу катастрофу

Російські окупанти визнали, що в Криму і зокрема в Сімферополі відчувається дефіцит води, що неминуче в найближчому майбутньому може привести до масштабної екологічної катастрофи.

Про це "голова уряду Криму" Юрій Гоцанюк розповів під час виїзної перевірки ходу будівництва водоводу від Іванівського водозабору до водоочисних споруд Міжгірського гідровузла.

"Дійсно, кримська столиця відчуває певний дефіцит, оскільки вода в столиці надходить з Аянського, Партизанського і Сімферопольського водосховищ, які підживлюються на сьогоднішній день в основному за рахунок опадів", – сказав Юрій Гоцанюк.

У той же час він озвучив вихід - нібито будівництво нових водогонів допоможе Сімферополю впоратися з водним дефіцитом.

"Будівництво Іванівського водозабору дасть приблизно 20 тисяч куб. м на добу, а подача води від Вілінського водозабору на Міжгірський гідровузол Севастопольським водоводом забезпечить ще приблизно 25 тисяч куб. м води на добу. Тим самим ми додатково забезпечимо Сімферополь питною якісною водою в самий найближчий час", – сказав Гоцанюк.

Детальніше про дефіцит води у Криму читайте в матеріалі "Апострофа" - Води немає, але ви тримайтеся: посуха в Криму пере­творюється на реальну загрозу для окупантів.