RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Істерика і шок: як відреагували Росія і бойовики на новий формат переговорів по Донбасу

Поява представників переселенців з окупованих територій на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську викликала сум'яття з боку росіян і їх ставлеників з ОРДЛО.

Про це розповіли в інтерв'ю "Апострофу" учасники переговорів - засновник і головний редактор інформагентства "ОстроВ" Сергій Гармаш і журналіст Денис Казанський.

"Всі були шоковані нашою появою - і ОБСЄ, і представники Росії, і їх представники в ОРДЛО. Ми збили прийнятий протягом п'яти років алгоритм. Я думаю, що ОБСЄ тепер доведеться шукати новий формат роботи. Тому що вже немає просто представників ОРДЛО, сепаратистів з ДНР / ЛНР. З сьогоднішнього дня є представники ОРДЛО від України і представники ОРДЛО від Російської Федерації, і на це треба вказувати", - зауважив з цього приводу Сергій Гармаш.

За його словами, росіяни і їхні підопічні на переговорах тягнуть час і займаються словесною демагогією. "Справжнього бажання вирішувати питання з того боку я не побачив", - зауважив учасник переговорів.

Денис Казанський вважає несправедливим, що стільки років ніхто не чув переселенців - тих 1,5 млн осіб, які були змушені покинути домівки через переслідування. Тому проросійська сторона шокована їхньою заявою про своє право вирішувати долю Донбасу.

"Наша поява викликала у представників так званих ЛНР / ДНР прогнозовану істерику. Вони почали говорити образи на нашу адресу. Вони намагалися зробити вигляд, що ми нікого не представляємо, що ми просто люди, які тільки кивають головами і не мають власної думки. Але і я можу так само сказати, що вони нікого не представляють - не є легітимними, їх не обирали місцеві жителі ", - підкреслив він.

Детальніше про переговори робочої групи в Мінську, в яких вперше взяли участь представники переселенців з окупованих територій, читайте в матеріалі "Апострофа": Ніякого прямого діалогу з Донецьком і Луганськом у нас не буде - Казанський і Гармаш