RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Просто підготовка до виборів: девелопер пояснив піар на "захисті" скверу Чкалова

Чкалівському скверу у Києві нічого не загрожує, окрім благоустрою, акцію "за збереження" по вул. Гончара, 55Б прокоментував Роман Ткаченко, виконавчий директор ТОВ "Ділайвест", яка є девелопером проекту.

Про це повідомляють "Українські новини".

"Зі сторони окремих депутатів Київради відбувається відкрита маніпуляція з приводу будівництва. Чому питання вирішили зробити медійним зараз? Скоро вибори і частина політиків переживають, що не потраплять до міськради. Тези про будівництво у парку -маніпуляція громадською думкою і нагнітання штучної соціальної напруги серед жителів району та киян. Ми перші серед захисників скверу Чкалова", – заявив забудовник.

За словами Ткаченка, у сквері були присутні представники ГО, які є членами комісій КМДА та використовують службове становище для рейдерських атак на підприємство.

"Серед білого дня озброєні хулігани зруйнували будівельний паркан, наражаючи на небезпеку дітей та їх батьків, що знаходилися на дитячому майданчику поруч. Наша компанія відкрита до спілкування з громадою та місцевими мешканцями. А злочинним діям буде надана правова оцінка: відкриті кримінальні провадження щодо осіб, що перешкоджають законній господарській діяльності та наносять збитки нашому підприємству", - зазначив він.

Також Роман Ткаченко спростував інформацію, яку поширюють опоненти будівництва. За словами девелопера, будмайданчик знаходиться на суміжній зі сквером ділянці. Про захоплення скверу, влаштування проїздів через сквер, будівництво у ньому - не йдеться. Тому компанія добровільно відмовилась від частини ділянки на користь міста і потреб жителів району.

"Орендар півроку назад подав клопотання про розподіл земельної ділянки та передачі її частини площею 170 м кв громаді міста для потреб скверу. Копії документів були передані голові земельної комісії представником забудовника. Будівництво буде на 12 поверхів, а не на 16, як заявляють у окремих ЗМІ", - додають у "Ділайвесті".

Окремо Роман Ткаченко прокоментував звинувачення у незаконності будівництва. За його словами, легальність будівництва була встановлена рішенням Господарського суду Києва та Верховного суду. З 2017 будівництво було призупинене і не ведеться. Забудовником наперед сплачено понад 2 млн дол у бюджет як пайовий внесок у розвиток інфраструктури міста Києва.

"Просимо киян бути уважними: не розповсюджувати неперевірену інформацію, критично відноситись до замовних матеріалів, співставляти точки зору та робити висновки, щоб не стати жертвами маніпуляцій напередодні місцевих виборів. Ми будемо боротися з наклепом та маніпуляціями, які дозволяють собі розповсюджувати в інтернеті окремі депутати та посадові особи з низькою соціальною відповідальністю" - заявив представник "Ділайвесту".