RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Як довго зберігається імунітет до коронавірусу: важлива заява вчених

Китайські вчені встановили, що вироблення антитіл до коронавірусу в організмі людини швидко знижується.

Про це повідомляє CNBC.

Згідно з даними дослідження носіїв коронавірусної інфекції, вже через вісім тижнів у більшості рівень антитіл падає. Швидше за все це відбувається у тих, хто перехворів коронавірусом безсимптомно.

"Ці результати ставлять під сумнів принципову можливість вироблення популяційного імунітету і повну перемогу над вірусом SARS-CoV-2", - вважають вчені.

Такі висновки зроблені після спостереження за 37 пацієнтами з безсимптомним перебігом хвороби і 37 пацієнтами з вираженими ознаками COVID-19.

"За вісім тижнів спостереження вміст антитіл знизився у 81% безсимптомних хворих і у 62% носіїв з симптомами COVID-19. До того ж, кількість антитіл знизилася до рівня, що не виявляється, в 40% безсимптомних випадках, в порівнянні з 12,9% у симптомних", - йдеться в матеріалах дослідження.

Вчені зробили висновок, що людина може заразиться повторно, а стійкий імунітет до вірусу не виробляється. Тимчасового імунітету вистачає не більше, ніж на 2-3 місяці.

Разом з тим дослідники підкреслюють, що вони все ще вивчають ключові аспекти дії вірусу, включаючи імунну реакцію організму. Відповіді допоможуть при розробці вакцини і оцінці темпів формування імунітету у населення.

Як повідомляв "Апостроф", глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що світ вступив в нову і дуже небезпечну фазу пандемії коронавірусу COVID-19.