RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ми в небезпечній фазі: глава ВООЗ виступив з гучною заявою після нового коронавірусного рекорду

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейєсус заявив, що світ вступив в нову і дуже небезпечну фазу пандемії коронавірусу COVID-19.

Таку заяву він зробив на прес-конференції в п'ятницю, 19 червня.

"Вчора в ВООЗ надійшли відомості про понад 150 тис. нових випадків COVID-19. На даний момент це найвищий добовий показник", - повідомив Гебрейєсус.

За словами глави ВООЗ, половина всіх нових випадків захворювання припадає на Північну і Південну Америку. Але велике число інфікованих виявляють і в країнах Південної Азії і Близького Сходу.

"Світ знаходиться в новій і дуже небезпечній фазі", - попередив глава ВООЗ.

Він зазначив, що людям набридло сидіти вдома, а уряди прагнуть відкрити економіку.

"Але вірус все ще стрімко поширюється, він як і раніше смертельно небезпечний, і більшість людей до цього часу уразливі", - підкреслив Гебрейєсус.

Нагадаємо, 19 червня під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні розпочалася друга хвиля коронавірусу.

Станом на ранок п'ятниці, 19 червня, Україна поставила черговий антирекорд з захворюваності на коронавірус - за добу зафіксовано 921 новий випадок COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф", головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко попередив, що Україні 7 тисяч громадян можуть померти від коронавірусу COVID-19 до кінця року, якщо українці не будуть дотримуватися адаптивного карантину.