RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Сотні домівок під загрозою: моторошні фото і нові деталі масштабного потопу на Прикарпатті

Неподаліквід села Микуличин на Прикарпатті через зсув приток ріки Прут утворив величезне озеро, яке може затопити будинки місцевих жителів.

Як повідомляє "Апостроф", про це заявив у Facebook депутат Верховної Ради України Олександр Шевченко.

Депутат вказав на масштаби надзвичайної події та розповів про ризики.

"Через велетенський зсув (десь 13 метрів) грунту у верхів’ях бічного притоку річки Прут (значно вище від більшості будинків) в с. Микуличин утворилось величезне штучне озеро. Вода продовжує прибувати (10 см в годину). Розміри озера (500 м довжини, 100 м ширина та 10 метрів глибини) та об’єм води в ньому вражає і створює смертельну небезпеку для життя людей. Не говорячи про можливе руйнування десятків, а може й сотень будинків ймовірним селевим потоком…Якщо не діяти негайно то це може призвести до великої біди. Десятки домогосподарств може бути буквально змито водою", - розповів він.

Також він розповів про заходи, що були здійснені для врегулювання потенційно небезпечної ситуації. На даний час фахівці та місцева влада розробляють план дій, щоб мінімізувати наслідки стихійного лиха.

"Вже передова група фахівців виїхала на місце, щоб разом з сільським головою негайно спланувати і прийняти рішення щодо запобіганню можливої катастрофи!", - вказав чиновник.

Детальніше про стихійні лиха, що були посилені через незаконні вирубки лісу на Прикарпатті читайте у матеріалі "Апострофу": "Зараз страшніше, ніж було у 1991-му: хто зупинить бензопилу, яка нищить ліси в Карпатах".