RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Жінка приймала ефірні масла три тижні - результат шокував не тільки її

Стейсі Халук, колишній дистриб'ютор ефірних масел, приймала їх кілька разів на день протягом трьох тижнів - результат шокував не тільки її.

Про це повідомляє Insider.

Жінці довелося звернутися за медичною допомогою після того, як у неї з'явилися мокнучі висипи по всьому тілу і набряки.

"Мені здавалося, що хтось замкнув мене в кімнаті з вогняними мурахами, комарами, осами, а потім вилив розплавлену лаву на моє тіло", - сказала Халук.

Вона зазначила, що почала продавати ефірні масла в 2015 році з незазначеної багаторівневої маркетингової компанії після того, як друг розповів про їхню користь для здоров'я. У компанії стверджували, що масла можна використовувати до семи разів на день місцево, всередину і в дифузорі.

Через кілька тижнів після прийому ефірних масел Халук виявила червоний висип на передпліччі. Вона намазала його маслом чайного дерева. На наступний день висип став ще більший.

Не знаючи, що робити, Халук звернулася за порадою до груп поширення ефірних масел у Facebook. Коли вона запитала, чи могло роздратування шкіри бути викликане маслами, люди поспішили захистити їх.

Довіряючи своїм знайомим, жінка не зверталася за медичною допомогою, а замість цього продовжувала використовувати масла. Але її висипання тільки посилилися.

Обличчя Халук в кінцевому підсумку покрилося наривом, з якого витікала рідина, що спонукало її перестати приймати масла. Лікар підтвердила, що у неї алергія на масло чайного дерева і іланг-іланг.

Відзначається, що ефірні масла призначені для місцевого застосування і в вигляді дифузорів у невеликих дозах, розбавлених водою, але вживати їх всередину вкрай не рекомендується, оскільки вони можуть пошкодити слизові оболонки.

Як повідомляв "Апостроф", 34-річна Селія Сеймур помила підлогу в ванній і раптово втратила свідомість - зусилля медиків були марні, через чотири дні вона померла. Причина її смерті вразила не тільки лікарів, тепер і інших попереджають про небезпеку.