RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Президент має негайно втрутитися в ситуацію зі скандалом навколо Максима Ткачука - Інна Костиря

Президент Володимир Зеленський має відреагувати на скандал, пов'язаний з недопуском на дитячий пісенний конкурс Євробачення 12-річного Максима Ткачука, навколо персони якого почався скандал через його участь у міжнародному конкурсі в Лондоні, який нібито був пов'язаний з російськими структурами.

Про це заявила професор, доктор політичних наук Інна Костиря в ефірі телеканалу ZIK, відповідне відео вона опублікувала у себе в Facebook.

"Це жахлива ситуація. Цю дитину виховують бабуся і дідусь, і повинна ж бути якась елементарна мораль. Треба підтримати дитину, а не розбиратися в якій будівлі він виступав в Лондоні. Це просто аморально", - заявила вона.

Доктор політичних наук виступила з критикою щодо директора НТКУ Зураба Аласанії.

"Давайте розберемося щодо пана Аласанії. Що конкретно хорошого Аласанія зробив, щоб це був мегапроект для нашої держави? Я знаю, скільки Аласанія закрив на Національному телебаченні неймовірно гарних пісенних і творчих українських проектів і ви знаєте, скільки телевізійників залишилися без роботи. У мене питання - що людина очолює? Склалося враження, що зараз відбувається знищення всього, що стосується України. Сьогодні ми дійшли до дитячого Євробачення. Дитину треба підтримати, у нього немає батьків і він талановитий - він переміг у престижному конкурсі. Він хоче представляти Україну на дитячому Євробаченні. Невже це погано?", - зазначила професор.

Також вона звернулася до глави держави. На її думку, президенту слід негайно позначити свою позицію і захистити дитячу творчість.

"Президент повинен негайно втрутитися в ситуацію. Це буде найкраще, що Володимир Олександрович зможе зробити. Тому що якщо ми не будемо сповідувати українське, якщо ми не будемо виховувати українську націю і наших дітей на творчості, на освіті, багатстві та культурі, то я не знаю, що ми будемо робити", - підкреслила Інна Костиря.

Нагадаємо, в березні цього року 12-річний Максим Ткачук з Волинської області взяв участь в міжнародному пісенному конкурсі Stars of the Albion в Лондоні, після чого його сім'я опинилася в епіцентрі скандалу. Програма нібито конкурсу талантів була приурочена до 75-річчя перемоги у Другій світовій війні, а сам Максим представив Україну з піснею "Смуглянка".