RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Україні викрили фінансову піраміду - у людей вкрали сотні мільйонів доларів

Співробітники СБУ затримали учасників злочинного угрупування, які створили фінансову піраміду для заволодіння коштами понад 600 тисяч громадян - вони були вкладниками.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Орієнтовний обсяг коштів, привласнених та легалізованих зловмисниками через придбання елітного рухомого та нерухомого майна, інвестування в підконтрольний бізнес, становить більше ніж $250 мільйонів.

До організації "піраміди" причетні понад 20 осіб, задіяно більше ніж 100 підконтрольних юридичних осіб.

За період функціонування, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тисяч доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно.

У четвер, 27 серпня, у межах кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та в Одесі. Судом накладено арешти на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно, у тому числі оформлені на підконтрольні юридичні особи.

За результатами слідчих дій буде прийнято рішення щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Як писав "Апостроф", правоохоронці викрили факти вимагання та одержання неправомірної вигоди службовими особами командування Медичних сил Збройних Сил України та Державної інспекції енергетичного нагляду України. Чиновники отримали "відкат" в розмірі майже 1 мільйон гривень від підприємства, яке планувало постачати медичні маски для військовослужбовців ЗСУ.