RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Привласнив десятки мільонів: затриманому президенту банку "Аркада" оголосили підозру

Правоохоронці повідомили про підозру у привласненні 50 мільйонів гривень президенту банку "Аркада" Костянтину Паливоді.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"За процесуального керівництва прокуратури Києва детективами СУ ГУНП … повідомлено про підозру Президенту АТ АКБ "АРКАДА" у привласненні грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" та "Патріотика" у сумі 50 млн гривень", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.У приміщенні АТ АКБ "АРКАДА", а також за місцем проживання підозрюваного та інших осіб тривають обшуки.

За даними досудового розслідування, у червні 2018 підозрюваний зі спільниками реалізував схему привласнення грошей з фондів фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" та "Патріотика", управителем яких є АТ АКБ "АРКАДА".Шляхом видачі кредиту та проведення операцій з використанням суб’єктів господарювання, які не пов’язані з АТ АКБ "АРКАДА" та підконтрольні підозрюваному, з фондів фінансування будівництва були виведені кошти у сумі 50 млн гривень.

Раніше на підставі рішення правління Національного банку України від 25.08.2020 "Про віднесення АТ АКБ "АРКАДА" до категорії неплатоспроможних", у банку запровадили тимчасову адміністрацію.