RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україні випробували "прокачаний" ракетний комплекс: відео з полігону

Модернізований самохідний протитанковий ракетний комплекс "Штурм-С", який отримав збільшену дальність пострілу і можливість ведення бойових дій за будь-яких погодних умов і часу доби, пройшов перші вогневі випробування.

Як пише "Апостроф", про це повідомляється на Facebook-сторінці Оперативного командування "Схід" Збройних Сил України.

Стрільби, які пройшли на одному з військових полігонів, ексклюзивно зняло агентство Defense Express.

Глибока модернізація "Штурм-С" включає в себе заміну ракети 9М114 "Кокон" на РК-2П від ГККБ "Луч". Заміну застарілих засобів прицілювання і радіоканалу наведення на новий комплекс ОПСН-І з тепловізором і лазерною системою наведення, а також інші нововведення.

Нова високоточна протитанкова ракета ЖК-2П має значну дальність польоту, є надійною і стійкою до перешкод противника. Бронепробиття її тандемной головної частини дозволяє пробивати броню захищених танків. Боєзапас модернізованого "Штурма" складається з 12 таких ракет.

Для наведення ракет використана гіростабілізована оптико-прицільна станція, яка оснащена тепловізором і має 20-кратну оптику, яка дозволяє виявляти цілі на відстані понад 11 кілометрів.

Як повідомляв "Апостроф", український береговий ракетний комплекс "Нептун" встане на бойове чергування в наступному році.