RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Венедиктова відреагувала на скандал навколо корупції в "Слузі народу"

У Генеральній прокуратурі не бачать підстав для оголошення підозри нардепу від "Слуги народу" Олександру Юрченку, якого НАБУ звинувачує в отриманні хабара за законопроект, пов'язаний з побутовими відходами.

Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедиктова на засіданні Верховної Ради у вівторок, 15 вересня.

За її словами, сьогодні були представлені матеріали цієї справи, але вона не знайшла в них потрібних для відкриття провадження відомостей.

"Без встановленого факту використання службового становища для одержання неправомірної вигоди, факту отримання неправомірної вигоди повідомити кому-небудь про вчинення такого посадового злочину неможливо", - сказала вона.

За словами генпрокурора, єдиною відомою їй фактичною обставиною є "факт обговорення внесення змін до законодавства, прийняття підготовлених заявником пропозицій до закону, обіцянку нардепа передати їх на обробку юристам".

При цьому Ірина Венедиктова підкреслила, що лист від керівництва НАБУ і чернетку підозри вона отримала о 17:20 14 вересня, але серед цих документів не було матеріалів кримінального провадження.

Вона повідомила, що особисто готова вивчити матеріали кримінального провадження, обробити їх, і "якщо буде достатньо підстав, повідомити про підозру". А до цього, підкреслила генпрокурор, вона "не дозволить необґрунтованих випадів щодо Верховної Ради".

Як повідомляв "Апостроф", раніше генеральний прокурор України Ірина Венедиктова представила свого заступника - Максима Якубовського, колишнього юриста компаній, пов'язаних з Віктором Медведчуком - головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" і кумом російського президента Володимира Путіна