RU  UA

Затриманий на кордоні хасид намагався незаконно потрапити в Україну

Ситуація, пов’язана із перебуванням хасидів на українсько-білоруському кордоні, залишається контрольованою. Вчора затримали одного з паломників. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі Апостроф Live.

«Прибуття іноземців, метою приїзду в Україну яких є паломництво, можна схарактеризувати по двох напрямках. На Чернігівщині на пункті пропуску «Нові Яриловичі» прибуття людей фіксується з понеділка. Крім того, вчора після обіду ми спостерігали прибуття груп паломників у напрямку пункту пропуску «Дольськ», що на Волині. Якщо говорити про Чернігівщину, то на території Білорусі знаходяться більше тисячі хасидів. Вони очікують, що зможуть потрапити на територію нашої держави», - розповів речник Держприкордонслужби.

Вчора один з паломників, який перебував на пункті пропуску «Нові Яриловичи», намагався незаконно перетнути кордон в обхід, але його затримали та винесли адміністративний протокол. Крім того, чоловіку заборонили в’їзд в Україну на 5 років. Голова ДПСУ Сергій Дейнеко особисто відбував на місце скупчення людей на пункті пропуску «Дольськ» на Волині. Він мав розмову з хасидами щодо заборони на в’їзд іноземців в Україну через карантин.

«Він зустрівся з іноземцями, довів їм вимоги і рішення Уряду, які стосуються перетину державного кордону України. Власне, це заборона в’їзду іноземців в Україну, яка діє до 28 вересня. Вони намагалися переконати прикордонників впустити їх в Україну. Співробітники ДПСУ ще раз нагадали їм про ті норми, які діють на даний момент, і закликали їх не порушувати українське законодавство, бо за це передбачена відповідальність», - наголосив Демченко.