RU  UA

Сутички у київському коледжі, полювання на бурштинокопачів та рішення суду по "Роттердам+": головні новини 24 вересня

Студенти побилися із київськими правоохоронцями, СБУ навідалося до бурштинокопачів та ВАКС виніс остаточне рішення у справі по "Роттердам+". Про це і не тільки у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Сутички в столичному коледжі

Студенти київського Олімпійського коледжу побилися із правоохоронцями. Конфлікт між поліцією та студентами виник близько опівдня. В результаті сутички кілька активістів опинилися в лікарні із травмами голови та рук. За цим фактом столична поліція відкрила кримінальне провадження.

Директор коледжу запевняє, що причина сутичок полягає у приєднанні навчального закладу до Національного університету фізичного виховання, яке напередодні ініціювала Верховна Рада. Викладачі та студенти із таким рішенням не погодилися.

Полювання на бурштинокопачів

Служба безпеки України навідалася на територію лісгоспу на Рівненщині. Там п'ятнадцять мешканців прилеглих сіл займалися незаконним видобутком бурштину. Шукачі каміння чинили спротив правоохоронцям, однак у них вдалося вилучити десяток дизельних мотопомп та біля 20 видобутого бурштину. Тепер порушникам загрожує до семи років тюрми із конфіскацією майна.

Рішення ВАКС у справі по "Роттердам+"

Вищий антикорупційний суд дав відповідь на питання, чи переплатили українці 39 млрд гривень за електроенергію. ВАКС більше доби розглядав позов колишнього народного депутата Віктора Чумака по справі "Роттердам+" та вирішив, що підстав для поновлення справи немає. Раніше цю справу розслідувала Спеціалізована антикорупційна прокуратура, але провадження закрили через нібито нестачу доказів.