RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Україна прийняла важливе рішення щодо санкцій проти Білорусі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна планує приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC News Україна.

"Я хочу подивитися на остаточне юридичне рішення, хто там в цьому списку. Але так, ми налаштовані приєднатися до цих санкцій, бо тут вже йдеться про питання послідовності політики. Україна вважає, що в цій ситуації важливо діяти єдиним фронтом. Ми робимо все, що в наших силах, щоб допомагати народу Білорусі в цій складній ситуації", - заявив міністр закордонних справ.

В МЗС наголошують, що Україна планує приєднатися саме до персональних санкцій щодо певних представників білоруського керівництва.

"Що стосується економічної взаємодії - ми не плануємо атакувати. Ми не плануємо робити Білорусі ще гірше - ми бажаємо їй тільки добра. В нас немає в планах якогось ембарго, запровадження якихось обмежень на торгівлю", - повідомив Кулеба.

Також Україна не зменшуватиме рівень дипломатичного представництва в Мінську. Це означає, що український посол і надалі працюватиме в Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Канада і Великобританія ввели санкції проти ряду офіційних осіб уряду Білорусіразом з невизнаним президентом Олександром Лукашенком.