RU  UA

Суд у справі Антоненка та саміт ЄС-Україна : головні новини 6 жовтня

Під Апеляційним судом Києва, де розглядалася скарга волонтера Антоненка, сталися сутички з поліцією, Навальний дав велике інтерв'ю, де розповів про своє отруєння, а в Брюсселі проходить саміт ЄС - Україна. Про це і не тільки у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Суд у справі Антоненка

Апеляційний суд міста Києва, де сьогодні розглядали скаргу у справі волонтера Андрія Антоненка, вирішив залишити музиканта під вартою до 23 жовтня. Чоловіка підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шермета. Рішення суду не сподобалося активістам, які перебували під стінами будівлі. Спочатку вони вигукували "ганьба", а потім заблокували виїзд автозаку, де перебував Антоненко. Поліції довелося застосувати силу проти активістів, один з них постраждав. Чоловіка забрала "швидка" допомога.

Навальний дав велике інтерв'ю після отруєння

Російський опозиціонер Олексій Навальний розповів подробиці свого отруєння у великому інтерв'ю. За словами політика, він сидів у літаку та дивився мультфільм "Рік і Морті", коли на двадцятій хвилині ролика відчув холодний піт. Чоловік намагався піти в туалет, аби вмитися, навіть не подбавши про взуття. Він розповів, що болю не було, але він знав, що вмирає. Олексій Навальний запевняє, що отруїти його "Новачком" намагалися співробітники російських спецслужб за вказівкою президента Володимира Путіна.

Саміт ЄС-Україна

У Брюсселі пройшов 22-й саміт ЄС-Україна. Очолював українську делегацію президент Володимир Зеленський. Протягом дня сторони підписали низку угод на загальну суму майже 400 млн євро. Ці кошти підуть на боротьбу із коронавірусом, проекти з енергоефективності, модернізацію "Укрпошти" та підтримку національної економіки. Крім того, європейські політики запевнили Зеленського, що загрози для безвізу немає. Українці зможуть планувати свої подорожі до Європи, як тільки це дозволить епідемічна ситуація.