RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Миколаєві поліцейських підозрюють у катуваннях: жахливі фото наслідків побиття

Слідчі ДБР повідомили про підозру правоохоронцям, які жорстоко познущались у Миколаєві над чоловіком.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"21 квітня 2020 року у рамках кримінального провадження за фактом викрадення електроенергії для майнінгу криптовалют через обладнання "Asic Bitmain Antminer" правоохоронці провели обшуки у громадянина, який за версією слідства був причетний до злочину та адміністрував вказане обладнання. Того ж дня підозрювані змусили громадянина пройти до відділення поліції та по черзі заводили його до службових кабінетів, де шляхом нанесення ударів руками та ногами по різним частинам тіла заподіяли потерпілому сильного фізичного болю та фізичного і морального страждання", - йдеться у повідомленні.

Слідчі повідомили про підозру тимчасово виконуючому обов'язки начальника та старшому слідчому одного з відділів поліції Головного управління Нацполіції в Миколаївській області, у катуванні за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України).

Зазначимо, що після інциденту, а саме 27-28 травня, про підозру повідомили ще чотирьом правоохоронцям: начальнику сектору кримінальної поліції одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області, начальнику відділення одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області, оперуповноваженому одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області, курсанту Національної академії внутрішніх справ.

У четвер, 8 жовтня, всім 6 підозрюваним обрано запобіжний засіб - цілодобовий домашній арешт та відсторонення їх від займаних посад.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Раніше "Апростроф" повідомляв, що у поліцейському відділі міста Кагарлик Київської області, де поліцейські гвалтували і катували жінку, випадки насильства відбувалися і раніше.