RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Археологи виявили страшне поховання в Іспанії - тіла "застигли" у часі: фото

В Іспанії археологи виявили останки чоловіків, жінок і дітей, вони були "заморожені" в часі в тих місцях, де загинули.

Про це повідомляє Business Insider.

Археологи проводять розкопки села Ла Хойя з 1973 року, яке знищила жорстока різанина, правда досі достеменно невідомо як сталася атака і хто були жертвами.

Дослідження кісток показали, що нападники, ймовірно, використовували металеву зброю з клинками, таку як мечі або сокири, для знищення жителів села. Двом жертвам, 30-річному чоловікові і дівчині-підлітку, ампутували руки. Передпліччя дівчини було знайдено за кілька футів від її тіла, що дозволяє припустити, що вона пережила розчленовування досить довго, щоб піти від нападника, перш ніж знепритомніти, або отримати новий удар.

Також були докази того, що принаймні одна жертва, 35-річний чоловік, зіткнувся з нападником лицем до лиця.

"Один чоловік отримав множинні травми лоба, що дозволяє припустити, що він зіткнувся зі своїм нападникам. Ця людина була обезголовлена, але череп не був знайдений і, можливо, був узятий в якості трофея", - заявила автор дослідження Тереза Фернандес-Креспо.

Згідно з дослідженням, інші скелети були обвуглені в результаті великих пожеж, які зруйнували будівлі. Ті, хто не помер на вулиці, швидше за все, згоріли в своїх будинках.

На цьому місці було також знайдено багато особистих речей - знак того, що ніхто не вижив, щоб повернути їх.

Ла-Хойя була бажаним місцем в залізному віці, приблизно в кінці III століття до нашої ери, завдяки своїй родючій землі і близькості до Кантабрійського і Середземноморського регіонів. У своєму зеніті село з населенням 1500 осіб було відносно урбанізованим, з брукованими тротуарами і пішохідними переходами. Його навіть оточили стінами для захисту від загарбників.

Це означає, що група, що знищила це місце, повинна була бути великою і добре організованою. Дослідники вважають, що, оскільки римляни ще не прибули в регіон, нападники повинні були бути товаришами-іспанцями, які хотіли контролювати землю.

Як повідомляв "Апостроф", раніше археологи виявили затонулий датський військовий корабель Дальменхорст, який був затоплений в битві під Фемарн в 1644 році. Це останній зі знайдених кораблів в цій битві.