RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

В Україні презентували автомобіль для військових, який не боїться бездоріжжя: фото

Збройні сили України зможуть отримати у використання особливі автомобілі - нова українська розробка представляє собою справжній мобільний пункт управління для військових, який побудований на шасі КрАЗ-6322 з причепом.

Про це повідомляє видання Motor Media Review.

Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння і військової техніки приступив до випробування спеціального автомобіля для ЗСУ, який побудований на шасі КрАЗ-6322 з причепом і може використовуватися як мобільний пункт управління для військових.

Авто зможе забезпечувати роботу і відпочинок особового складу оперативних пунктів управління за будь-яких погодних умовах і при відсутності інфраструктури.

До складу автомобіля входить штабна машина і штабний причеп. Модулі можна розміщувати як на автомобілі, так і на грунті, а сам автомобіль з шасі КрАЗ-6322 зможе переміщуватися і по бездоріжжю, і по дорогах загального користування.

Спецавтомобіль має 8 робочих місць, які обладнані лінією локальної обчислювальної мережі з підключенням зв’язку різних типів. Крім місця для відпочинку, причеп обладнаний санітарно-гігієнічним вузлом.

Обидва модулі обладнані автономними системами електроживлення, кондиціонування, вентиляції і обігріву повітря.

Після завершення випробувань буде прийнято рішення, чи можуть дані модулі використовуватися в ЗСУ.

Як повідомляв "Апостроф", українські розробники презентували прототип легкого плаваючого тактичного автомобіля (ЛПТА) для сил спеціального призначення, а також може використовуватися і в інших, у т.ч. невійськових сферах діяльності.