RU  UA

Виступ Зеленського в Раді і компенсації сім'ям загиблих курсантів - головні новини 20 жовтня

Сім'ям курсантів, які загинули в катастрофі літака АН-26 під Чугуєвом, виплатили компенсації, Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді з традиційним посланням президента, а до кінця поточного року Україна закупить ракетні комплекси "Нептун". Про це і не тільки - в підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Зеленський виступив у Раді

Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді із посланням про внутрішнє та зовнішнє становище країни. Протягом години очільник держави звітував перед народними депутатами про зроблену роботу. За Конституцією цей виступ мав би відбутися ще у квітні, але через пандемію коронавірусу його довелося відкласти. Президент похвалився ситуацією на Донбасі, мовляв, режим тиші там не ідеальний, але все ж є. Згадав Зеленський і про звільнення полонених, а також про поїздку 120 депутатів "Слуги народу" на Донбас. На передовій нардепи поспілкуються з військовими та місцевими мешканцями.

Катастрофа АН-26: сім'ям виплатили компенсації

Родинам загиблих у катастрофі літака АН-26 під Чугуєвом Харківської області виплатили компенсації. 29 родин отримали кошти у розмірі 1,5 мільйони гривень. Поки що одноразову допомогу отримають лише родичі курсантів, а от родинам офіцерів компенсації нарахують лише після завершення розслідування. Трагедія сталася 25 вересня під час тренувального польоту на Харківщині. На борту літака перебували курсанти університету повітряних сил та екіпаж. Вижити вдалося лише курсантові В'ячеславу Золочеву. Йому належить пройти тривалу реабілітацію. Минулого тижня курсант отримав медаль за військову службу Україні.

Україна придбає ракетні комплекси "Нептун"

До кінця поточного року Україна закупить ракетні комплекси "Нептун". Вони призначені для знищення бойових кораблів. Міністр оборони Андрій Таран зазначив, що цього року гроші на закупівлю крилатих ракет не передбачалися. Для цього здійснили перерозподіл коштів у межах державного оборонного замовлення. Цей ракетний комплекс добре зарекомендував себе під час державних випробувань. Зброя є ефективною і високоточною, а ракета летить до майже 300 кілометрів і розвиває швидкість до тисячі кілометрів на годину.