RU  UA

Новий рекорд в Україні і жорсткі обмеження в Чехії: коронавірус атакує світ з новою силою

У четвер, 22 жовтня, в Україні зафіксовано черговий рекорд хворих на коронавірус - 7053 нових випадки зараження. Фіксують багато недужих і у Європі - там знову впроваджують жорсткі обмеження.

Подробиці коронавірусної ситуації в Україні і світі - у дайджесті ранкового випуску Апостроф News.

УКРАЇНА. На жаль, продовжуємо бити коронавірусні рекорди. За минулу добу кількість хворих вперше перетнула позначку у 7 тисяч.

Найбільше інфікувань виявили у Києві - 631 випадок. Велику кількість хворих також зафіксували у Харківській та Одеській областях.

За добу від ускладнень померли 116 людей. А загалом від початку пандемії кількість летальних випадків перевищила вже 6 тисяч.

Україна вже на 11-му місці в антирейтингу європейських країн щодо коронавірусу. У світі ж за кількістю хворих Україна займає 16-ту сходинку.

Через погіршення ситуації з коронавірусом урядовці переходять на дистанційну роботу. З понеділка усі засідання Кабміну і наради відбуватимуться тільки в онлайн-режимі. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що це вимога часу.

"Уряд має бути прикладом для українців і показувати, як можна захищати своє здоров'я", - зазначив Шмигаль.

ЧЕХІЯ. Зачинені крамниці, кафе і ресторани. У Чехії знову запроваджено жорсткий карантин. Працюватимуть тільки продуктові магазини та аптеки. А от урядовці ходитимуть на роботу лише двічі на тиждень.

Окрім того, маски треба носити не тільки у приміщеннях, але й на вулиці. Жорсткі обмеження діятимуть до 3 листопада.

Влада пішла на карантин, бо невдовзі міг настати колапс системи охорони здоров’я.

ЄВРОПЕЙСЬКА РАДА. Екстрений саміт через ситуацію з поширенням коронавірусу скликає президент Європейської ради Шарль Мішель. Глави держав і урядів Євросоюзу зустрінуться на неофіційній відеоконференції 29 жовтня. Вирішуватимуть, як боротися з коронавірусом.

БРАЗИЛІЯ. 28-річний бразилець добровільно брав участь у клінічних тестуваннях вакцини проти коронавірусу. ЇЇ розробила британська компанія разом із Оксфордським університетом. Чоловік отримав дозу препарату ще наприкінці липня, а у вересні він захворів на COVID-19, і його стан різко погіршився. А вже через місяць бразилець помер.

Розробники кажуть, що це з безпечністю вакцини не пов’язано, тому її випробування триватимуть. А від чого ж насправді помер чоловік - поки не розсекречують.