RU  UA

Тихановська подякувала українцям і жах в суді Одеси - головні новини 23 жовтня

Цієї неділі, 25 жовтня, в Україні відбудуться місцеві вибори, в Одесі підсудні порізали собі вени просто під час засідання, а лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська подякувала Україні за підтримку. Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Місцеві вибори в Україні

Уже цієї неділі, 25 жовтня, по всій країні пройдуть місцеві вибори. Вони вперше відбуватимуться за новим виборчим кодексом. Дільниці працюватимуть з восьмої години ранку і до восьмої вечора. Аби проголосувати за обраного кандидата, при собі обов'язково треба мати паспорт та захисну маску. Зважаючи на карантин, при вході виборцям вимірюватимуть температуру і оброблятимуть руки антисептиком. Крім того, на дільницю краще приходити зі своєю ручкою.

Більшість виборців отримають по чотири бюлетені для голосування за голову населеного пункту, депутатів міської, районної та обласної ради. Найпростіше буде виборцям Києва - вони отримають лише два бюлетені - зі списком кандидатів у мери столиці та міської ради.

В Одесі підсудні порізали вени на засіданні

В райсуді Одеси група підсудних порізала собі вени просто під час слухання. Суд розглядав кримінальне провадження щодо бунту в колонії, який стався минулого року. Після того, як суддя оголосив про продовження арешту ще на два місяці, семеро підсудних порізали собі вени. Поранених чоловіків ушпиталили. За даними журналістів, в'язні могли завдати собі шкоди заточками, які їм, імовірно, передали разом із масками. У наслідок бунту в Одеській колонії №51 рік тому постраждали співробітники закладу. Попередньо, причиною бунту стали обшуки, які проводилися у засуджених.

Тихановська подякувала Україні

Лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська подякувала українцям за підтримку білоруського народу під час протестів. У своєму відеозверненні вона наголосила, що громадян Білорусі надихнула Революції Гідності. Саме рішучість українців спонукала білорусів боротися за власну свободу і право на повагу.