RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Популярні ліки можуть знизити смертність від Covid-19: дані медичного дослідження

Американські вчені дійшли висновку, що регулярний прийом аспірину допоможе знизити ризики виникнення ускладнень і летальних випадків при зараженні Covid-19, який в Україні став більш заразним. Препарат здатний розріджувати кров і таким чином допомагає знизити ризик утворення тромбів.

Дослідження лікарів Мерілендського університету та інших дослідницьких центрів США опубліковано в журналі Anesthesia and Analgesia.

Вчені вели спостереження за 412 пацієнтами, госпіталізованими з Covid-19. Близько чверті з них вживали аспірин в низьких дозах (близько 80 мг) протягом тижня перед госпіталізацією. Медики помітили, що у таких пацієнтів коронавірус протікав легше, ніж у інших хворих: ризик опинитися у реанімації був знижений на 43%, необхідність застосування апарату штучної вентиляції легенів з'являлася на 44% рідше, а також вони на 47% рідше вмирали в лікарні.

Як відомо, при Covid-19 підвищується ризик утворення тромбів в серці, легенях, кровоносних судинах і інших органах, які можуть стати причиною інсультів, серцевих нападів і поліорганної недостатності, що в результаті може привести до смерті.

Пацієнтам, які перенесли серцевий напад або інсульт через відрив тромбу, медики рекомендують щодня приймати низькі дози аспірину, щоб запобігти утворенню тромбів в майбутньому. Однак варто пам'ятати, що щоденний прийом аспірину може підвищити ризик кровотечі або виразкової хвороби шлунка.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні заявили про створення вакцини від коронавірусу - доклінічні випробування вакцини, розробленої українськими вченими, показали успішний результат і засвідчили її ефективність.