RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вчені відновили зовнішність "монстра", який бродив по океанах 240 млн років тому: фото

Вчені з Китайської академії наук у Пекіні відновили зовнішність "монстра", який бродив по океанах 240 млн років тому в пошуках їжі.

Про це пише Mirror.

За словами дослідників, рептилія використовувала короткий плоский хвіст для рівноваги, коли таїлася на дні мілководдя, полюючи на рибу, її зуби були гострі, як бритва.

У загадкової істоти також був відмінний слух, що дозволяло уникнути зустрічі з іншими хижаками, вона жила як тюлені - ловила їжу у воді, але виходила на берег.

"Наш аналіз двох добре збережених кістяків показує рептилію з широким тілом і дуже коротким приплюснутим хвостом", - розповів провідний автор дослідження д-р Цин-Хуа Шан з Китайської академії наук.

Скам'янілі кістки були виявлені в тонких шарах вапняку в двох кар'єрах на південному заході Китаю. Дану істоту класифікували як новий вид Brevicaudosaurus jiyangshanensis - перше слово на латині означає "куцохвоста ящірка".

Як повідомляв "Апостроф", раніше американські вчені вперше ідентифікували і описали найдавніші скам'янілості гігантських птахів, які мешкали на території сучасної Антарктиди 40 млн років назад.