RU  UA

Повернення реєстру декларацій і день терактів у Франції - головні новини 29 жовтня

Кабінет Міністрів України зобов'язав НАЗК повернути доступ до реєстру електронних декларацій, у Франції протягом дня сталася серія кривавих терактів, а на Рівненщині копачі бурштину намагалися купити посаду начальника обласної поліції. Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Кабмін повернув реєстр електронних декларацій

Кабінет Міністрів України зобов'язав НАЗК поновити доступ до реєстру електронних декларацій посадовців. Відповідне розпорядження за результатами рішення РНБО ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні уряду. Президент Володимир Зеленський анонсував законопроект про відновлення доброчесності Конституційного суду. Цей документ стане реакцією на рішення КСУ щодо відповідальності за недостовірне декларування. За словами Зеленського, законопроект внесуть до парламенту як невідкладний. Раніше він пообіцяв, що працюватиме і система електронного декларування. Очільник держави засудив рішення КСУ про скасування електронного декларування та заявив, що Україна та ЄС його не сприймуть.

Теракти у Франції

У Франції сталися три кривавих теракти за день, ще один встигли попередити. Вранці до церкви Нотр-Дам у Ніцці увірвався чоловік із ножем та накинувся на людей із криками "Алах Акбар". Від численних ножових поранень загинули троє людей. Багатьох постраждалих госпіталізували із травмами різної тяжкості.

Ще один збройний напад стався у Авіньйоні. Там чоловік із ножем та таким же гаслом накинувся на поліцейських. Правоохоронці відкрили вогонь у відповідь та застрелили нападника. Крім того, напад здійснили і на посольство держави у Саудівській Аравії. Там невідомий накинувся із ножем на охоронця консульства Франції. Нині потерпілий у лікарні, а нападника затримали правоохоронці.

У Франції ввели в дію максимальний рівень терористичної загрози. Президент Еммануель Макрон скликав на п'ятницю засідання Ради національної оборони.

Хабар за посаду в Нацполіції

У Рівненській області колишній правоохоронець намагався купити пост у Нацполіції за один млн доларів. За хабар чоловік, який не пройшов переатестацію, намагався отримати посаду начальника обласної поліції. Все це планувалося для того, щоб покривати незаконну схему з видобутку бурштину. Правоохоронці розпочали досудове слідство.