RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Хелловін 2020: що потрібно, а що не можна робити в свято 31 жовтня

Напередодні католицького Дня всіх святих, в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, відзначається "найстрашніше" свято - Хелловін.

"Апостроф" розповідає, про те, що прийнято і що не прийнято робити в цей вечір.

Багато медіумів і екстрасенсів вважають, що є дії, які не можна робити в Хелловін, щоб не накликати неприємності. Вірити в це, чи ні - вирішувати кожному.

Що не можна робити в Хелловін

  • Пускати в будинок чорного кота, тому що у вигляді тварини до вас може прийти нечиста сила
  • Залишати вдома на ніч котів
  • Вбивати павуків
  • Залишати білизну на мотузці, тому що після заходу сонця в неї може вселитися нечисть. Якщо ви все ж забули її зняти, обов'язково перепрати
  • Залишати відкритими двері і вікна - через них нечисть може пробратися в будинок
  • Відмовляти тим, хто просить у вас грошей або допомоги
  • Обертатися, якщо почуєте кроки за спиною - це можуть бути мерці.

Крім заборон, існує ряд речей, які не прийнято робити в звичайний час, а Хелловін ніби знімає заборони на один вечір.

Що можна робити в Хелловін

Пити міцні спиртні напої і грати в азартні ігри.

Розливати спиртне. Цієї ночі кордон між двома світами стає таким тонким, що практично зникає. Збираючись гуляти в ніч Хелловіну, прихопіть з собою пляшку будь-якого спиртного напою. Духи теж хочуть випити і, якщо ви їм наллєте, будуть вам вдячні. Також можна налити випити будь-кому з тих, кого зустрінете. В Англії до цього часур вважають, що душі покійних в цю ніч нерідко використовують тіла бездомних людей, щоб вибратися "в світ".

Робити непристойні пропозиції людям будь-якої статі, які не є вашими постійними партнерами. Відомо, що обряди друїдів, прив'язані до цього свята, включали в себе сексуальні оргії, однак для досягнення потрібного результату досить висловити відповідний намір. Таким чином нібито можна забезпечити собі успіх в поточних і майбутніх справах, а також отримати гарантію того, що в цьому році ти не помреш.

Вирушати до сусідів в пошуках закуски. У цю ніч мертві повертаються на землю і бродять навколо місць, де провели своє життя, в пошуках їжі і тепла. Чим більше живих будуть під виглядом нечисті стукати в двері, викрикуючи ритуальну фразу, тим легше мертвим буде отримати бажане. Допоможіть їм - і вони будуть вам вдячні. Відомо, що саме цієї ночі людей нерідко відвідують доленосні осяяння.

Гадати, викликати духів, впадати в транс і говорити про смерть. На думку екстрасенсів, кожна людина в цю ніч може почути голоси "з того боку". У цю ніч ніхто не говорить "це тільки твої фантазії", "це неможливо" і "припини базікати дурниці".

Протягом свята вітається зачіпання тем, які звичайно вважаються табуйованими, в першу чергу, теми смерті. Той, хто буде досить хоробрий, отримає нагороду. Крім того, прийнято пити глінтвейн (з корицею, гвоздикою і шматочками яблук), запалювати свічки, дивитися кіно, їсти солодке і танцювати.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні неоднозначно сприймають Хелловін. Багато хто просить скасувати свято, і вважають його навіть небезпечним, адже такі традиції, на їхню думку, можуть навпаки залучити злих духів і неприємності.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: