RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Хелловін 2020: коли відзначають і що потрібно знати про історію та традиції свята

З 31 жовтня на 1 листопада відзначають "страшне" свято Хелловін.

"Апостроф" розповідає про історію та традиції свята.

Історія свята

Хелловін відзначають здавно, з часів кельтів. Тоді вони вірили, що в даний період душі померлих приходять на землю. Тому вже тоді люди дотримувалися традицій в цей містичний день.

Щоб відігнати нечисту силу біля будинків ставили картоплю або ріпу з вирізаними очима і ротом, а всередині поміщали свічку.

Після прийняття християнства в IX столітті 1 листопада почали відзначати День всіх святих. Але в цей день збереглися і деякі язичницькі традиції.

Традиції цього дня

Містичне свято прийнято відзначати з відповідними атрибутами. Часто діти і дорослі переодягаються в костюми різних нечистих сил: привидів, вампірів, відьом і т.д.

Щоб додати особливу атмосферу також прикрашають і будинок. Перед ним ставлять гарбуз зі свічкою всередині, в якому вирізують очі та рот.

Часто вдома збираються друзі, які веселяться разом, розповідають страшні історії. Діти ходять до сусідів, де чекають цукерок (знаменита фраза на Хелловін "Цукерки або смерть").

Де святкую Хелловін

У США це свято вважається національним. Щороку в цей день проводяться фестивалі і заходи, діти, а часто й дорослі, обов'язково вбираються в страхітливі костюми.

Також Хелловін відзначають і в Європі, свято прийшло й в Азію. З кожним роком воно стає все більш популярним в Україні. В цей день також проводять різні заходи, зокрема тематичні вечірки, концерти і т.д. Багато кафе і ресторанів тематично прикрашають в цей день.

Однак не всі українці сприймають Хелловін. Багато хто просить скасувати свято, і вважає його навіть небезпечним, адже такі традиції, на їхню думку, можуть навпаки закликати злих духів і неприємності.

Як повідомляв "Апостроф", ввечері 31 жовтня, коли в усьому світі починають відзначати містичне свято Хелловін, над Україною зійде блакитний Місяць - так називають другий повний місяць, який відбувається в одному і тому ж місяці.