RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Чи будуть в Україні подвійні шкільні канікули взимку: в міністерстві зробили важливу заяву

У Міністерстві освіти і науки України повідомили, що не розсилали офіційних рекомендацій з приводу проведення зимових канікул в середніх школах в цьому навчальному році в період з 28 грудня до 10 січня і з 15 до 21 лютого.

Про це повідомляє прес-служба МОН на Facebook-сторінці.

При цьому в міністерстві уточнили, що керівники навчальних закладів мають право самостійно організовувати освітній процес і визначати дати канікул.

"У період карантину через COVID-19 в Україні для безпеки учнів і працівників шкіл канікулярний період може бути скоригований відповідно до епідеміологічної ситуацієї", - підкреслили в прес-службі МОН.

У міністерстві також нагадали, що традиційно навчання в Україні здійснюється в рамках навчального року, який триває мінімум 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Тривалість канікул, беручи до уваги літніх, не повинна перевищувати 30 днів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр освіти України Сергій Шкарлет припустив, що після закінчення осінніх канікул, які за рекомендацією Кабміну почалися достроково, деякі школярі зможуть повернутися до очної форми навчання.