RU  UA

Страшна ДТП під Маріуполем і несподівані деталі у справі Марківа - головні новини 12 листопада

Під Маріуполем сталася страшна ДТП - автівка злетіла з дороги та врізалася у зупинку громадського транспорту, суд Павії не мав права судити нацгвардійця Віталія Марківа, а в Єгипті розбився військовий вертоліт із миротворцями. Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

ДТП під Маріуполем

Під Маріуполем сталася смертельна ДТП. Автівка злетіла з дороги та врізався в зупинку громадського транспорту. На момент аварії там перебувала жінка, яка чекала на транспорт. Від отриманих травм вона загинула. Водія машини госпіталізували. Чому він з'їхав з дороги достеменно невідомо. Тепер чоловікові загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Справа Віталія Марківа

Суд італійського міста Павія не мав права розглядати справу нацгвардійця Віталія Марківа. Про це заявила український омбудсмен Людмила Денісова в ефірі телеканалу "Рада". За словами уповноваженої з прав людини, цей суд має повноваження розглядати лише ті злочини, які сталися на території Італії. Крім того, загиблий у Слов'янську 6 років тому фотокореспондент Андреа Роккеллі народився у Павії, тож там його всі знають. У зв'язку з цим, присяжні могли бути суб'єктивними у своїх висновках. Саме через це нацгвардійця спочатку засудили до 24 років в'язниці. Віталія Марківа виправдали 3 листопада після 3,5 років у італійській тюрмі.

Падіння вертольоту в Єгипті

В Єгипті поблизу курортного міста Шарм-ель-Шейх розбився військовий вертоліт. Внаслідок авіатрощі загинули 8 людей. На борту гелікоптера знаходилися миротворці зі США, Франції та Чехії. За попередніми даними, там було 9 осіб. Вижив лише один миротворець, його доправили у лікарню. Імовірною причиною аварії є нещасний випадок. Остаточні висновки про причини авіатрощі зробить поліція.