RU  UA

Цунамі буде до 20 метрів: названо наслідки в разі ядерного удару по Києву

На території анексованого Криму є місця, де Росія потенційно може розташовувати ядерну зброю і звідки може завдати смертельно небезпечного удару по об'єктах життєво важливої інфраструктури України.

Про це в ефірі Апостроф Live розповів заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

За словами Кривоноса, наслідки ядерного удару Росії і його максимальна шкода для нашої країни будуть залежати від еквіваленту ядерного боєприпасу.

Якщо він (ядерний боєприпас - "Апостроф") тактичної дії, то одного боєприпасу буде достатньо, аби підірвати, наприклад, Київську гідроелектростанцію і створити величезну проблему для міста Києва", - зауважив Кривонос.

Він зазначив, що в разі підриву гідроелектростанцій підніметься величезна хвиля цунамі, яка завдать величезної шкоди Україні.

"Той обсяг води, який зберігається у водосховищах, немов цунамі зноситиме усе на своєму шляху. Біля Києва висота першої хвилі буде від 18 до 21 метра, залежно від наповненості водосховища", - пояснив Кривонос.

Більше про те, які висновки Україні слід зробити з війни в Нагірному Карабасі, йдеться в матеріалі "Апострофа": "Ми повинні відбити будь-яке бажання у Росії продовжувати агресію проти України - Сергій Кривонос".