RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Згвалтування в Кагарлику: слідство завершено, в справі фігурують п'ятеро поліцейських

Правоохоронці завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно 5 співробітників Кагарлицького відділення поліції, які жорстоко катували людей.

Про це повідомляє прес-служба Офісу Генерального прокурора.

"Зокрема задокументовано, що у січні 2020 року троє поліцейських, з метою отримання визнавальних показів за вчинення крадіжок, наносили двом потерпілим тілесні ушкодження по різним частинам тіла, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста, застосовували електричний струм, після чого прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня. Також за іншим фактом, який стався у травні 2020 року, з метою отримання зізнання, потерпілому було завдано 17 ударів руками та ногами по різним частинам тіла, внаслідок чого він отримав тілесні ушкодження легкого та середнього ступенів тяжкості", - йдеться в повідомленні.

А у травні 2020 року один із чоловіків познущався над жінкою, яку викликали до відділення в якості свідка. Він катував її - вдягав на неї протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою та кілька разів зґвалтував потерпілу.

Зазначимо, що керівник відділення знав про катування та знущання над людьми

Підозрюваним інкриміновано катування, насильницьке зникнення та зґвалтування (ст. 127, ст. 146-1, ст. 152 КК України).

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 26 травня, в Києві Голосіївський районний суд обрав запобіжний захід для затриманих у справі про групове згвалтування поліцейськими жінки в Кагарлику.