RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Лікарі просять про допомогу в двох випадках: волонтер розповіла про проблеми з лікуванням Covid-19 в Україні

Відомий волонтер Леся Литвинова пояснила в якому разі до фонду "Свої", який займається поставками кисню для хворих коронавірусом, звертаються лікарі.

Про це вона сказала в ефірі програми "Апостроф Live".

"Або це лікарі, які просять про пацієнтів, які перебувають під їх наглядом вдома, а таких досить багато, або лікарі в лікарнях, у яких не вистачає кисню, і у яких лежать важкі пацієнти. Ми кожен раз пояснюємо, що на конкретного пацієнта - так, на лікарню, вибачте - ні", - сказала волонтер.

За її словами, фонд не постачає кисень в лікарні через обслуговування концентраторів, для медустанов вони одноразові.

"Централізований кисень - це одна історія. Кисневий концентратор, який власне ми закуповуємо і даємо - це зовсім інша історія. Це апарати, які вимагають заміни фільтрів і обслуговування. Їх не можна експлуатувати на великій кількості пацієнтів, не змінюючи фільтри. Усередині просто створюється нормальне вірусне навантаження і легко підхопити інфекцію, не кажучи вже про те, що повітряні фільтри банально забиваються, не пропускаючи повітря. в умовах лікарні апарати перетворюються на одноразові. Там повинно вирішуватися по-іншому", - пояснила Литвинова.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Не даю концентратори кисню в лікарню, вони там стають одноразовими - волонтер.